Steateseal

Provinciale Staten Friesland

Campagne statenverkiezingen officieel van start

De verkiezingscampagne voor Provinciale Staten is gestart. @cdkfryslan verrichte zojuist op het station van Leeuwarden de aftrap @PSFryslan #psfryslan #ps2019 #ferkiezings2019 pic.twitter.com/adTwuxmEAg

— Provincie Fryslân (@provfryslan) 25 februari 2019

LEEUWARDEN - Onder het motto ‘Stem. Voor jouw geluid’ is op maandag 25 februari de campagne voor Provinciale Statenverkiezingen in Fryslân gelanceerd op het station van Leeuwarden. Commissaris van de Koning Arno Brok onthulde de campagnebeelden. Hij deed dit samen met muzikale Friezen die model stonden voor de posters van de provincie.

Commissaris van de Koning Brok onthulde acht posters, waarop een inwoner van Fryslân te zien is die in de Statenzaal van het provinciehuis een instrument bespeelt. Eind 2018 werd muzikaal Fryslân opgeroepen om zich aan te melden voor deze klinkende campagne. Uit de zestig reacties werden acht mensen geselecteerd. Daarbij is gekeken naar variatie in persoon en instrument. De muzikanten werden geportretteerd in de Statenzaal van het provinciehuis.

Vanaf maandag 25 februari zijn de beelden met de muzikanten te zien op de website van de provincie en via social media-kanalen. Ook zal er worden geadverteerd in kranten en op radio en televisie.

Twee stemwijzers
Op 25 februari zijn ook de twee stemwijzers voor Fryslan officieel gelanceerd. Bij MijnStem.nl en de Meestemmeter.nl kunnen kiezers reageren op stellingen en zien of en hoe partijen bij hun denkbeelden aansluiten. MijnStem.nl baseert dit op de verkiezingsprogramma’s voor de komende tijd en de Meestemmeter.nl kijkt naar het gedrag van de partijen in de afgelopen periodes, zodat daadwerkelijke inzet duidelijk is.

Bekijkt u deze website het liefst in het Nederlands of het Frysk? Selecteer uw voorkeur.

De huidige voorkeurstaal is:

NederlandsFrysk

Om uw voorkeur later te wijzigen, klikt u op de vlag rechts bovenaan de website.